De Grand Curtius heropent zijn deuren !

Het Grand Curtius Museum opent op woensdag

Naar aanleiding van de nieuwe deconfiniëringsmaatregelen die de federale regering heeft genomen in het kader van de strijd tegen het coronavirus en de toepassing van deze maatregelen op het grondgebied van Luik door het gemeentecollege, heet de Grand Curtius u vanaf 20 mei a.s. opnieuw welkom.

Om ervoor te zorgen dat u onze collecties in de meest serene omstandigheden kunt (her)ontdekken, neemt het museum een aantal maatregelen om uw veiligheid en die van zijn personeel te garanderen.

Uw bezoek in de praktijk:
Openingstijden en reserveringen:
 • De dagen en tijden van de bezoeken blijven ongewijzigd:
  Maandag tot zondag - van 10 tot 18 uur.
  Gesloten op dinsdag
  .
 • Om toegang te krijgen tot het museum is reserveren noodzakelijk. Ze kunnen op 3 manieren gemaakt worden:
 1. online reserveren door op de volgende link te klikken (te verkiezen);
 2. per telefoon (04-221 92 21) Maandag tot en met zondag van 9.30 uur tot 17 uur;
 3. per e-mail (infograndcurtius@liege.be) : voor deze laatste mogelijkheid kunt u de gewenste dag en tijd aangeven en wachten op de bevestiging van het museum.
  Om toegang te krijgen tot het museum moeten alle bezoekers hun bezoek vooraf hebben geboekt. Elk kind dat met u meegaat moet ook geregistreerd zijn! 
 • MuseumPASSmuseumhouders en jongeren onder de 26 jaar die gratis toegang krijgen tot de vaste collecties van het museum, moeten hun bezoek verplicht en uitsluitend per e-mail of telefoon boeken.

Eenmaal ter plaatse:
 • Vanaf zaterdag 11 juli wordt het dragen van het masker in het museum tot nader order MANDATORIEEL. 
 • De garderobe en de lockers blijven gesloten.
  We zullen u vragen om met het minimum aan te komen: grote tassen en trolleys worden geweigerd; handtassen en kleine rugzakken worden geaccepteerd.
   
 • De betalingen worden uitsluitend elektronisch uitgevoerd.
   
 • Het beheer van de bezoekersstroom zal worden uitgevoerd volgens de instructies van de Nationale Veiligheidsraad.
   
 • De bezoeken zijn alleen voor een individueel of familiaal publiek. Alleen groepsbezoeken onder begeleiding van een gids zijn toegestaan (maximaal: 10 personen).
   
  Het merendeel (*) van de activiteiten blijft geschorst. Om de data te kennen van de activiteiten en evenementen die zijn hervat (bioscopen, créamusées, rondleidingen met het gezin, enz.) kunt u onze Agenda-pagina's raadplegen.
Verloop van het bezoek :
 • Om het contact tussen de bezoekers zoveel mogelijk te beperken, wordt het bezoek georganiseerd volgens één enkele verkeersrichting, vergemakkelijkt door de plaatsing van wegwijzers. Een kaart met pijlen van het museum is op verzoek verkrijgbaar bij de receptie. 
   
 • Het Curtiuspaleis, waar de afdeling Burgerwapens van het Ministerie van Wapens is gevestigd, is vanaf 11 juli weer toegankelijk.

  De museumwinkel is vanaf 10 juli weer open.

 • De cafetaria (Le Bistro du Musée van MadCafé) verwelkomt je vanaf 10 juni weer. Alleen toegang, zonder reservering en niet gerelateerd aan bezoeken aan het Grand Curtius Museum, is toegestaan.
Deze maatregelen zijn in overeenstemming met andere maatregelen die al zijn aanbevolen.

Vanaf zaterdag 11 juli wordt het dragen van het masker in het museum tot nader order MANDATORIEEL. 

Binnen het museum worden de gebruikelijke hygiënemaatregelen en barrièregebaren in acht genomen: bij de receptie van het museum wordt hydroalcoholische gel aan de bezoekers ter beschikking gesteld.

Sanitaire voorzieningen en andere gevoelige gebieden zoals deurklinken zullen regelmatig worden gereinigd.

Het aantal aanvaarde bezoekers zal gebaseerd zijn op de instructies van de Veiligheidsraad en op de aanbevelingen van ICOM en houdt ook rekening met het specifieke FWB-protocol voor musea.