De Grand Curtius heropent zijn deuren !

Het Grand Curtius Museum opent op woensdag

Naar aanleiding van de nieuwe deconfiniëringsmaatregelen die de federale regering heeft genomen in het kader van de strijd tegen het coronavirus en de toepassing van deze maatregelen op het grondgebied van Luik door het gemeentecollege, heet de Grand Curtius u vanaf 20 mei a.s. opnieuw welkom.

Om ervoor te zorgen dat u onze collecties in de meest serene omstandigheden kunt (her)ontdekken, neemt het museum een aantal maatregelen om uw veiligheid en die van zijn personeel te garanderen.

Uw bezoek in de praktijk:
Openingstijden en reserveringen:
 • De dagen en tijden van de bezoeken blijven ongewijzigd:
  Maandag tot zondag - van 10 tot 18 uur.
  Gesloten op dinsdag
  .
 • Om toegang te krijgen tot het museum is reserveren noodzakelijk. Ze kunnen op 3 manieren gemaakt worden:
 1. online reserveren door op de volgende link te klikken (te verkiezen);
 2. per telefoon (04-221 92 21);
 3. per e-mail (infograndcurtius@liege.be) : voor deze laatste mogelijkheid kunt u de gewenste dag en tijd aangeven en wachten op de bevestiging van het museum.
  Om toegang te krijgen tot het museum moeten alle bezoekers hun bezoek vooraf hebben geboekt. Elk kind dat met u meegaat moet ook geregistreerd zijn! 
 • MuseumPASSmuseumhouders en jongeren onder de 26 jaar die gratis toegang krijgen tot de vaste collecties van het museum, moeten hun bezoek verplicht en uitsluitend per e-mail of telefoon boeken.

Eenmaal ter plaatse:
 • Het dragen van een masker is aan te raden bij binnenkomst in het museum.
 • De garderobe en de lockers blijven gesloten.
  We zullen u vragen om met het minimum aan te komen: grote tassen en trolleys worden geweigerd; handtassen en kleine rugzakken worden geaccepteerd.
   
 • De betalingen worden uitsluitend elektronisch uitgevoerd.
   
 • Het beheer van de bezoekersstroom zal worden uitgevoerd volgens de instructies van de Nationale Veiligheidsraad.
   
 • Bezoeken zijn alleen bedoeld voor een individueel of gezinspubliek. Groepsbezoeken en activiteiten (rondleidingen, animaties, opleidingen, cinémusées, créamusées, ...) blijven opgeschort.
Verloop van het bezoek :
 • Om het contact tussen de bezoekers zoveel mogelijk te beperken, wordt het bezoek georganiseerd volgens één enkele verkeersrichting, vergemakkelijkt door de plaatsing van wegwijzers. Een kaart met pijlen van het museum is op verzoek verkrijgbaar bij de receptie. 
   
 • Het "Palais Curtius", waar de afdeling Burgerwapens van het "Musée d'Armes" is gevestigd, is tot nader order niet toegankelijk. Ook de tentoonstelling "Racines, les civilisations du Bas-Danube" is voltooid.
   
 • De cafetaria (Le Bistro du Musée bij MadCafé) en de museumwinkel blijven tot nader order gesloten.
Deze maatregelen zijn in overeenstemming met andere maatregelen die al zijn aanbevolen.

Binnen het museum worden de gebruikelijke hygiënemaatregelen en barrièregebaren in acht genomen: het dragen van maskers wordt aanbevolen en bij de receptie van het museum wordt hydroalcoholische gel aan de bezoekers ter beschikking gesteld.

Sanitaire voorzieningen en andere gevoelige gebieden zoals deurklinken zullen regelmatig worden gereinigd.

Het aantal aanvaarde bezoekers zal gebaseerd zijn op de instructies van de Veiligheidsraad en op de aanbevelingen van ICOM en houdt ook rekening met het specifieke FWB-protocol voor musea.