Praktische informatie

Adres

Le Grand Curtius
Féronstrée, 136 - 4000 Liège
Entrée actuelle uniquement via / Current entry / Huidige vermelding / Aktueller Eintrag
Quai de Maestricht, 13 - 4000 Liège

Tel : +32 (0)4 221 68 17
infograndcurtius@liege.be

Openingstijden
maandag 10:00-18:00
dinsdag Gesloten
woensdag 10:00-18:00
donderdag 10:00-18:00
vrijdag 10:00-18:00
zaterdag 10:00-18:00
zondag 10:00-18:00
Prijzen

Toegangsprijzen
Permanente collecties
Volwassenen: € 9
Senioren, groepen, werklozen: € 5 
Artikel 27: € 1,25

Gratis toegang
Voor personen jonger dan 26 jaar.
Op de 1ste zondag van de maand voor iedereen.
Voor groepen scholieren onder begeleiding, afkomstig van scholen op het grondgebied van de Stad Luik en voor studenten van de scholen Saint-Luc en de Academie van Luik.

Hoe naar de Grand Curtius te komen

Pendelboot

Pendelboot
Ontdek Luik op originele wijze met de pendelboot! Van 31 maart tot 4 november.
Deze pendelboot is niet alleen een leuke en handige toeristische attractie om de bekende wijken van Luik te ontdekken, het is ook een ideaal vervoermiddel.
Er zijn 6 stopplaatsen op verschillende strategische locaties vanaf Pont de Fragnée (directe toegang tot het Guillemins-station) tot aan Coronmeuse. Ideaal om de binnenstad te ontdekken, het historische hart, het Museum voor het Waalse Leven, Grand Curtius of Museum La Boverie of het gelijknamige park.
www.navettefluviale.be

PBM

Het Grand Curtius is toegankelijk voor personen met beperkte mobiliteit.
Access-i is een vzw met als missie ondermeer het begeleiden en promoten van culturele elementen die toegankelijk willen zijn voor iedereen. Daarvoor heeft zij een toegankelijkheidsbarometer in het leven geroepen. Met deze barometer kan informatie worden gegeven over het toegankelijkheidsniveau met betrekking tot de behoeften van zeven categorieën personen met beperkte mobiliteit (PBM). Het Grand Curtius maakt deel uit van de 20 geselecteerde locaties voor de pilotfase in de provincie Luik.
Met Access-i kun je in één oogopslag zien wat het toegangelijkheidsniveau van een gebouw, een terrein of een evenement is voor iedere vorm van mobiliteitsbeperking. Iedere categorie van personen met beperkte mobiliteit wordt weergegeven door een pictogram waarvan de kleur wijzigt al naar gelang de toegankelijkheid van de betrokken ruimte.

Auto's en motoren

Het Grand Curtius is gelegen in het historisch hart van  Luik.
Voor gemakkelijke toegang volgt u de kades langs de Meuse op de linkeroever.
Parkeerplaatsen zijn te vinden langs de kades of op Place des Déportés, op 100 meter afstand van het Grand Curtius.
Met een paar honderd parkeerplaatsen vormt de Boulevard de la Constitution een gemakkelijk bereikbare gratis parkeerzone op +/- 500m afstand. U steekt de Pont Maghin over om bij het Grand Curtius te komen.
 

Aankomst in Luik

www.liege.be/fr/vie-communale/services-communaux/mobilite/se-deplacer

Per bus

Neem TEC bus lijn 1 of lijn 4. Stap uit bij de halte ‘Place St-Barthélemy’ die zich op 50 meter van de ingang van het Grand Curtius bevindt.
www.infotec.be

Per trein

Neem vanaf het station Luik-Guillemins TEC bus lijn 1 (bestemming Coronmeuse) of lijn 4 (bestemming Bavière). Stap uit bij de halte ‘Place St-Barthélemy’ die zich op 50 meter van de ingang van het Grand Curtius bevindt (reistijd +/-15 minuten). Om terug te keren naar station Luik-Guillemins, gaat u naar de halte ‘Place des Déportés’ 100 meter naar rechts na het verlaten van het Grand Curtius via Rue Feronstrée. Neem bus lijn 1 (bestemming Guillemins) of lijn 4 (bestemming  Guillemins) (reistijd +/-15 minuten) Vanaf station Luik-Saint-Lambert (vroeger Luik-Paleis), stap uit bij Place St-Lambert en neem TEC bus lijn 1 (bestemming Coronmeuse) of lijn 4 (bestemming Bavière). Stap uit bij de halte ‘Place St-Barthélemy’ die zich op 50 meter van de ingang van het Grand Curtius bevindt (reistijd +/-3 minuten).
Om terug te keren naar station Luik-Saint-Lambert, gaat u naar de halte ‘Place des Déportés’ 100 meter naar rechts na het verlaten van het Grand Curtius. Neem bus lijn 1 (bestemming Guillemins) of lijn 4 (bestemming Guillemins). Stap uit bij halte Saint-Lambert en loop naar het station Luik-Paleis (reistijd +/-3 minuten)
www.belgiantrain.be/fr

Met de fiets

Huur een fiets, in het weekend (als de fietspunten gesloten zijn) en 24/24 doordeweeks:
www.liege.be/fr/vie-communale/services-communaux/mobilite/se-deplacer/velo/blue-bike