-

Inner Space Vol.6

In het Grand Curtius is het 6e volume van Inner Space een multidisciplinair evenement waar artistieke performances, videokunst, beeldende kunst, concerten en ontmoetingen elkaar kruisen. De ongeveer veertig kunstenaars die er vertegenwoordigd zijn, komen uit de Luikse regio, maar meer algemeen uit België en Europa. Ze zijn uitgenodigd om een artistieke interventie voor te stellen die geïnspireerd is op hun ontmoeting met de Grand Curtius-collecties.

-

Andy Warhol by Typex

A Tale of Facts' is Andy Warhol's indrukwekkende biografie, die meer dan 550 pagina's beslaat van de Nederlandse cartoonist Typex. De tentoonstelling, die samen met de auteur is gemaakt, geeft een persoonlijke en ongekunstelde kijk op de popcultuur en de Warholiaanse wereld. Typex speelt met humor en virtuositeit van de stijlen die de geschiedenis van het stripverhaal hebben getekend. Deze tentoonstelling wordt uitgevoerd in samenwerking met het museum van Aix-en-Provence.

Andromachus’ theriak

In deze maand van intense medische activiteit vestigt de Grand Curtius de aandacht op deze Delftse aardewerken apothekerspot uit het begin van de 18e eeuw, gevonden in het voormalige ziekenhuis La Bavière. De inscriptie in het midden van de kruik geeft informatie over de inhoud: theriak van Andromachus, van het Griekse thêriakos wat betekent "dat wat giftige dieren betreft". Een soms geprezen, soms aan de kaak gesteld middel neemt u mee op een reis door de eeuwen van zijn geschiedenis, van het oude Griekenland tot de mysterieuze apotheken van Luik, en niet te vergeten de arts van keizer Nero, met wiens naam het verbonden zal blijven.

-

Life

De tentoonstelling ‘Life’  bevat twee fototentoonstellingen.
Aan de ene kant het werk van 5 Syrische fotografen onder de titel ‘Life in Syria’ en aan de andere kant ‘Vie en territoires disputés’ (Leven op betwist grondgebied), met foto's van Corentin Laurent.
Life in Syria - door 5 Syrische fotografen

-

Sodocalcique

Het Grand Curtius heeft de studenten van het 1ste BAC Fotografie aan de St-Luc Hoge School voor de Kunsten van Luik (ESA), gevraagd foto's te maken van de glascollectie, het levenswerk van verzamelaar Armand Baar, en daarbij zelf op te treden als actoren in het leven van het museum.