-

Prix Dacos

Dacos is docent grafiek aan de Academie voor Schone Kunsten van Luik en mede-initiatiefnemer van de Biënnale voor Grafiek, van de vereniging ‘La Poupée d’Encre’. Dacos is overal te vinden waar het gaat over grafiek.

Hij koesterde al lang het plan om een prijs in het leven te roepen ter ondersteuning en aanmoediging van jonge grafiekkunstenaars. De Stad Luik organiseert dan ook dit jaar, 2015, in nauwe samenwerking met de familie van de kunstenaar de eerste editie van de Prix Dacos.

-

DIALOOG

Dit project is een initiatief van AIGS in samenwerking met de vzw REVERS.
De getoonde werken zijn deels gerealiseerd in de ateliers van de CRF (Revalidatiecentra) Le Maillet,
L’Intervalle, Le Sablier, le SIS Les Cramignons en de organisatie voor sociale integratie door middel van cultuur REVERS.

-

DÉSIRS / olivier pé

Na de presentatie in 2011 van een verzameling monumentale schilderijen getiteld ‘Jardin des jours’, bestemd om in het schip te worden gehangen van de Saint-Pholienkerk (Luik), toont Olivier Pé (geboren in 1972 en werkzaam in de Luikse regio) op 28 januari a.s. in de toonzalen van het Grand Curtius een nieuw luik van een onderzoek, waaraan hij meer dan vijftien jaar geleden begon.

-

Pol Piérart

Een eerbetoon aan de Luikse kunstenaar Pol Piérart in het Curtiuspaleis van 10 maart tot 30 april 2016. Pol Piérart studeerde decoratieve schilderkunst aan de Academie voor Schone Kunsten van Luik, daarna kreeg hij belangstelling voor de fotografie.