-

Andy Warhol by Typex

Grand Curtius

A Tale of Facts' is Andy Warhol's indrukwekkende biografie, die meer dan 550 pagina's beslaat, van de Nederlandse cartoonist Typex, alias Raymond Koot, geboren in Amsterdam in 1962. De tentoonstelling, bedacht met de auteur voor de Rencontres du 9e Art d'Aix-en-Provence in 2019, wordt in Luik gepresenteerd en biedt - gelijktijdig met de tentoonstelling van La Boverie 'Warhol - The American Dream Factory* - een persoonlijke en ongekunstelde kijk op de popcultuur en het Warholiaanse universum. Typex speelt met de humor en virtuositeit van de stijlen die de geschiedenis van het stripverhaal hebben getekend. 

In samenwerking met de Rencontres du 9e Art d'Aix-en-Provence en de Editions Casterman

Het album "Andy, un conte de faits" van Typex, werd door Casterman op 17 oktober 2018 gepubliceerd (562 pagina's).

Praktische informatie

Verplicht masker

Reservering noodzakelijk

Tarief: 5€ of gratis op vertoon van het toegangsticket tot de permanente collectie van de Grand Curtius (Boek uw bezoek aan de permanente collecties van de Grand Curtius) of de Warhol-tentoonstelling in La Boverie (Boek uw ticket voor de Warhol-tentoonstelling in La Boverie).

Gratis toegang voor jongeren tot 26 jaar, voor houders van een MuseumPassMusée en elke eerste zondag van de maand.

Tentoonstelling Warhol - The American Dream Factory in la Boverie

*Het La Boverie Museum organiseert de tentoonstelling 'Warhol - The American Drean Factory' van 02/10/2020 tot 28/02/2021: de tentoonstelling brengt de beroemdste werken van Andy Warhol uit 's werelds belangrijkste musea en privé-collecties samen, evenals zeldzame documenten die voor het eerst worden tentoongesteld.