-

De demain à Delvaux

Het Curtiusmuseum organiseert een bijzondere tentoonstelling met werken van de kunstschilder uit Antheit, Paul Delvaux (1897-1994). Met de tentoonstelling “De demain à Delvaux” (Van morgen tot Delvaux) opent het Grand Curtius zijn tijdelijke tentoonstellingsruimten.

De tentoonstelling legt de nadruk op het favoriete universum van Paul Delvaux: stations, treinen en trams. De tentoonstelling zal een uitzonderlijke collectie schilderijen,  aquarellen en schetsen tonen samen met voorwerpen, die aan Delvaux hebben toebehoord. De getoonde werken zijn afkomstig uit musea in België en daarbuiten (onder meer Japan en de Verenigde Staten), van de Stichting Paul Delvaux in Sint Idesbald en uit particuliere verzamelingen.
Na uw bezoek aan de tentoonstelling, raden wij u aan om het vernieuwde Curtiusmuseum te bezoeken, dat geheel opnieuw is ingericht en de collecties bevat van het Musée d’Archéologie (Archeologiemuseum), Musée d’Arts décoratifs (Museum voor decoratieve kunsten), Musée d’Art religieux et d’Art mosan (Museum voor Religieuze kunst en Maaslandse kunst), Musée d’Armes (Wapenmuseum) en Musée du Verre (Glasmuseum). 5300 vierkante meter, meer dan 5200 getoonde stukken! Onze gids verhaalt over de geschiedenis van het complex en de verschillende aanpassingen, die het heeft ondergaan. Daarnaast kunt u kennis maken met de meesterwerken uit onze Middeleeuwse collectie.