-

Expo ’20e anniversaire de l’Appel à projet interculturel’ (Tentoonstelling ‘20ste verjaardag van de Interculturele projectoproep’)

Al 20 jaar schrijft de Stad Luik jaarlijks een oproep uit voor het indienen van projecten op het gebied van interculturaliteit en de strijd tegen intolerantie voor organisaties die actief zijn op het gebied van de interculturele betrekkingen op het grondgebied van onze stad.

Deze projectoproep is met name gericht op het ondersteunen van activiteiten, die de integratie van buitenlandse personen of personen van buitenlandse afkomst bevorderen, op terreinen als de strijd tegen racisme, socioculturele initiatieven, jeugd, integratie op de arbeidsmarkt of verbetering van de omstandigheden met betrekking tot de veiligheid en de opvang van de doelgroep van de organisatie, met als doel het kennismaken met de cultuur van de ander door middel van tolerantie.

Meer dan 700 projecten werden ingediend. 150 projecten zijn gehonoreerd door een jury bestaande uit gemeentelijke adviseurs en experts op het gebied van  interculturaliteit, waarbij een totaalbedrag van 276.831,48 euro werd toegekend.

Vernissage op donderdag 15 september om 18 uur in het Curtiusmuseum, in een ambiance met electro, jazz en world music gepresenteerd door Esinam DOGBATSE (België/Ghana). De tentoonstelling is te bezoeken t/m zondag 18 september.