-

Curtius Circus 2

In de lente van 2011, presenteerde het Grand Curtius de tentoonstelling Curtius Circus, het resultaat van een pilot project met studenten van de 1e Master Publiciteit aan de ESAL (Koninklijke Academie voor de Schone Kunsten van Luik). De tentoonstelling beoogde een ludieke herbeschrijving van de voorwerpen uit de collecties, waardoor een nieuwe, gewijzigde visie werd getoond. De tentoonstelling brak hiermee met het nog steeds sterk verankerde stereotype van een statisch in zichzelf gekeerd museum.
Voor het derde achtereenvolgende jaar heeft het museum zijn deuren geopend voor studenten en hen de mogelijkheid gegeven om de museale collecties in te zetten als acteurs in hun fotografische ensceneringen. Ondersteund door het wetenschappelijke team en het activiteitenteam van de musea en vrij van welke intellectuele beperking dan ook, konden de studenten fotobeelden creëren waarmee de 7000 jaar kunst en geschiedenis uit de collecties van het Grand Curtius in een nieuw perspectief werd gezet.
Curtius Circus Part 2 presenteert ‘de nieuwe vintage’, uitgevoerd over twee academiejaren (2011-2012 en 2012-2013) door deze jonge talenten in spé.